Total Pageviews

05 January 2014

WELCOME

ASSALAMUALAIKUM / sALAM 1 mALAYSIA

Kepada semua pembaca .

Apa khabar pembaca semua....

Semoga semua sejahtera dan ceria selalu bersama keluarga dan orang tersayang di sekeliling anda.

" Salam Ramadhan 2014 "

Bulan Ramadhan Al-Mubarak datang lagi. Bulan yang mulia dalam calender Islam. Bulan untuk menambahkan ibadah, meningkatkan keimanan, menahan kesabaran.

Semoga Allah memberkati dan menerima segala amalan kita di bulan yang mulia ini. Tapi bulan-bulan yang lain pun kita mesti sentiasa teruskan amalan, perbuatan yang baik juga.

Lepas 30 hari Ramadan tibalah Aidil Fitri pula. Kena lah bersiap sedia juga untuk menyambut raya kan..... Jangan risau sesiapa yang takde masa nak buat biskut raya ke, kek raya ke...hmm. Hubungi kami seperti di bawah :
 

2014 is VISIT MALAYSIA YEAR.."

Please do come visit PORT DICKSON too. Beautiful seaside resort, sunny weather,   friendly people, sandy beaches...what else...simply wonderful..



Hari minggu ni nak bercuti di mana ya?  
Datang lah ke Port Dickson. Dekat je dari KL 1.5 jam dah sampai.
Kalau nak buat birthday  party , anniversary ke mana nak cari kek yang fresh? Senang je call kami. Kami buat delivery di mana-mana hotel  @ resort yang berhampiran. However please do give us 2-3 days notice. TQ.

Hubungi: Call / SMS / Whatsapp

Zuraidah / 017 - 376 8396

Tropiko Cafe & Bakery
M1. Tkt 1, Terminal Bas Port Dickson
71000 Port Dickson. 


27 September 2013

Cup Cakes


Christmas Cup Cakes


Red Velvet Cupcake with cream cheese topping


Red Velvet Cupcakes



Red Velvet Cupcake

Red Velvet Cupcake

Red Velvet cupcakes


Blueberry muffin

Chocolate Cupcakes

Chocolate cupcakes

Wedding Doorgift
Door gift

Doorgift

Cupcakes with buttercream

Cupcake for Muaz's birthday.
Butter cupcake with butter cream

Cupcake marble

Chocolate muffin

Cupcake with fresh cream & blueberry topping


Cupcake gift box


Cupcake with buttercream

Cupcake with butter cream



Butter cupcake with butter cream


Cupcake for engagement / Hantaran

Cupcake hantaran

Cupcake hantaran

Cupcake hantaran

Cupcake with butter cream


Cupcake hantaran

Cupcake with butter cream















Gift box



05 May 2011

COOKIES


Jenis biskut  yang   di bawah ini boleh ditempah untuk 
HARI RAYA @ anytime :


Biskut Tart  Blueberry
with blueberry filling....melt in the mouth.
RM28.00/ 50 pcs



Biskut Tart  Blueberry
with blueberry filling....melt in the mouth.
RM28.00/ 50 pcs




Tart Nenas.......
lembut & rapuh di mulut....! memang sedap....
   Harga RM28.00/50pcs



Melting Moment Butter Cookies
Melting Moment Butter Cookies
Inilah specialty kami every year...
rapuh, lembut, melt in the  mouth..  
 Harga RM26.00/50pcs


    Chocolate Chip Almond Cookies...
        lots of chocolate chip, almond, 
soft & crumbly ala-ala chipsmore gitu... Harga RM28.00/50pcs




 Biskut Udang Kering....
ada rasa manis,  pedas , rasa rempah, udang kering.... 

pernah dengar biskut ni?

Cubalah baru tau...sedapnya... Harga RM26.00 / 50pcs


   Melting Moment Pandan Cookies...
wangi  pandan,...mmm sedap...kena cuba ya
   Harga RM26.00 / 50pcs




 Chocolate Chip Kelapa
..di salut dengan kelapa...lain dari yg lain....
Harga RM28.00/50pcs


Chocolate ButterCookies...
Wangi cokolat.....sedap...
RM26.00 / 50pcs



Biskut Mazola
Rapuh, lembut, rasa kacang...
RM26.00/ 50pcs


Biskut Dahlia
Wangi, rapuh...ada yang sebut biskut samperit
RM 26.00 / 50 pcs


Raya gift box
RM20.00

Raya gift box
4 jenis biskut
RM25.00




Biskut-biskut ini boleh ditempah bukan saja untuk Hari Raya
tapi untuk dibuat hadiah, hantaran 
atau saja suka-suka nak makan bila-bila suka....
hubungi kami ya .

TERIMA KASIH
THANK YOU