06 May 2017

WELCOME

ASSALAMUALAIKUM / sALAM 1 mALAYSIA

Assalamualaikum & good day to everyone reading this blog.

Apa khabar pembaca semua.... Hello everyone...thanks for dropping by this blog. 

Semoga semua sejahtera dan ceria selalu bersama keluarga dan orang tersayang di sekeliling anda.

Hi there. I m always here and doing things I love...baking. 

I welcome any comments and suggestion to make it better.

Apa-apa pun kami di Tropiko Cafe n Bakery mengucapkan terima kasih pada semua customers n friends and also readers.

I live in Port Dickson. A small seaside resort town in Negri Sembilan, Malaysia. PORT DICKSON or PD as it is popularly known is a beautiful seaside resort, sunny weather, sandy beaches...what else...yes friendly people...simply wonderful...

So if you are coming to PD for a holiday and need to celebrate birthdays, anniversary or just to party and need a freshly baked cake...just call me. However, pls give us an advance notice of 4-5 days ya.


Cuti-cuti hujung minggu ni nak ke mana ya? Mana nak bawa anak-anak ya?


Datang lah ke Port Dickson. Dekat je dari KL 1.5 jam dah sampai.

Kalau nak buat birthday party , anniversary ke, atau saja nak makan kek, mana nak cari kek yang fresh? Senang je call kami. Kami buat delivery di mana-mana hotel @ resort yang berhampiran. 
However please do give us 4-5 days notice. TQ.


Ramadhan is just around the corner. So please checkout our cookies  for the coming RAYA CELEBRATION. Just let us know which is your favourite cookies.


Hubungi: Call / SMS / Whatsapp

Zuraidah @ 018 - 2789939 ( call / sms / whatsapp) )

M1. Tkt 1, Terminal Bas Port Dickson
71000 Port Dickson
Negeri Sembilan Darul Khusus.

Follow us on :

Facebook.com/ Tropiko Cafe n Bakery
Instagram: zuraidahmdhashim
Twitter: Zuraidah Md Hashim



















24 April 2017

Cup Cakes

CUPCAKES







Vanilla Butter Cupcake






Door gifts
















Christmas Cup Cakes


Red Velvet Cupcake with cream cheese topping


Red Velvet Cupcakes



Red Velvet Cupcake

Red Velvet Cupcake

Red Velvet cupcakes


Blueberry muffin

Chocolate Cupcakes

Chocolate cupcakes

Wedding Doorgift
Door gift

Doorgift

Cupcakes with buttercream

Cupcake for Muaz's birthday.
Butter cupcake with butter cream

Cupcake marble

Chocolate muffin

Cupcake with fresh cream & blueberry topping


Cupcake gift box


Cupcake with buttercream

Cupcake with butter cream



Butter cupcake with butter cream


Cupcake for engagement / Hantaran

Cupcake hantaran

Cupcake hantaran

Cupcake hantaran

Cupcake with butter cream


Cupcake hantaran

Cupcake with butter cream















Gift box



COOKIES


Jenis biskut  yang   di bawah ini boleh ditempah untuk 
HARI RAYA @ anytime :

Hi semua puasa pun tak lama lagi,  dah dekat sangat. 
So kalau rasa nak try biskut kami silakan la contact kami ya.

Whatsapp / sms / call @
018-2789939



Biskut Dahlia
Soft n crumbly, melt in the mouth...

ada juga disebut biskut samperit
RM26 / 50pcs
                                       


Biskut Tart  Blueberry
with blueberry filling....melt in the mouth.
RM28.00/ 50 pcs



Tart Nenas.......
lembut & rapuh di mulut....! memang sedap....
   Harga RM28.00/50pcs



Melting Moment Butter Cookies
melt in the mouth...soft n crumbly
RM26.00 / 50 pcs



    Chocolate Chip Almond Cookies...
        lots of chocolate chip, almond, 
soft & crumbly ala-ala chipsmore gitu...
Harga RM28.00/50pcs




 Biskut Udang Kering....
ada rasa manis,  pedas , rasa rempah, udang kering.... 

pernah dengar biskut ni?

Cubalah baru tau...sedapnya...
Harga RM28.00 / 50pcs



 Chocolate Chip Kelapa
..di salut dengan kelapa...lain dari yg lain....
Harga RM28.00/50pcs





Biskut Mazola
Rapuh, lembut, rasa kacang...

tapi ada orang sebut Biskut Kacang
RM26.00/ 50pcs


Biskut Nescafe
Wangi bau Nescafe
RM26.00/ 50 pcs



Raya gift box
RM20.00

Raya gift box
4 jenis biskut
RM25.00



Biskut-biskut ini boleh ditempah bukan saja untuk Hari Raya
tapi untuk dibuat hadiah, hantaran 
atau saja suka-suka nak makan bila-bila suka....
hubungi kami ya .

TERIMA KASIH
THANK YOU